ПРЕВЗЕМИ ГО И ЧИТАЈ ГО DIET FAST FORWARD УПАТСТВОТО НА МАКЕДОНСКИ


ПРЕВЗЕМИ ГО И ЧИТАЈ ГО DIET FAST FORWARD УПАТСТВОТО НА МАКЕДОНСКИ


НА АНГЛИСКИ

PDF Diet Fast Forward – The New User Manual For Download


UNBOXING VIDEO

( ОТПАКУВАЊЕ НА ПРОИЗВОДОТ – ВИДЕО )

THE APP VIDEO

( ВИДЕО ОД АЛИКАЦИЈАТА )

ИНСТАЛАЦИЈА НА АЛИКАЦИЈАТА НА АНДРОИД И ИОС


INSTALL YOUR APP – DIET FAST FORWARD FREE APP FOR ANDROID

INSTALL YOUR APP – DIET FAST FORWARD FREE APP FOR iOS


DIET FAST FORWARD ПИСМО ЗА ДОБРЕДОЈДЕ

Почитувани корисници,

Добредојдовте во клубот на Diet Fast Forward.com и ви благодариме за довербата.

Ние би сакале да ве поздравиме со добредојде во заедницата DietFastForward и да се надеваме дека ќе имате одлично искуство со нас и нашиот производ.

ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ВРВЕН КВАЛИТЕТ НА НАШИОТ ПРОИЗВОД ЗА ВАША УДОБНОСТ И ПОЗИТИВНО ИСКУСТВО, ние би сакале да ви потврдиме дека производителот ги има следниве сертификати:

 1. Certificate of Registration with the U.S. Food and Drug Administration FY 2020, to Title 21, 807 et sequence. United States Code of Federal Regulations Establishment Number 10061354 Product Code DJZ
 1. ISO Quality Management System GB/T 19001-2016/ISO 9001:2015 Standard
 1. RoSH Marking Certificate of Conformity – Certificate number TB 190622120 Test Standards 2011/65 EU& 2015/863/EU; IEC 62321: 2013/2015/2017 with the council of RoSH Directive 2015/863/EU According to EN50581
 1. CE Marking Certificate of Conformity – Certificate Number TB 190622119 Test Standards EN 61000-6-3: 2007+A1: 2011; EN 61000-6-1: 2017 Council Directive 2014/30/ EU Test report number TB-EMC166884

Со цел да ги исполниме вашите очекувања, би сакале да посочиме неколку вообичаени моменти.

ЗАБЕЛЕШКИ: Кога станува збор за мерења, особено самомери и поточно мерења на мерачи на кетони преку здив, многу е важно да се одржат мерните стандарди кои вклучуваат:

1. Мерење во одредено време,

2. одржување на слична состојба на телото и

3. Техника на постојано дување.

ЗНАЧИ:

1. Во таа смисла, нашите препораки се да ги извршите вашите мерења наутро приближно во исто време. (На пример, 5-10 минути откако ќе се разбудете.)

2. Дополнително, вашите мерења треба да се вршат на празен стомак и на „непроменето тело“. (На пример, пред вежбање или други активности што влијаат на вашето дишење.)

3. Конечно, треба да развиете техники на дување за да добиете конзистентни резултати. (На пример, бидејќи нивото на ацетон во белите дробови варира во зависност од длабочината на здивот при издишување при извршувањето на мерењата, како и намалувањето на нивото на ацетон при секое издишување, важно е да се извршат мерењата со иста сила како нормално дишење.)

БИТНО: Исто така, додека мерите, препорачуваме да ги извршувате вашите мерења на пример 3 пати по ред за да пронајдете просек од мерењата за најсигурен резултат. Можете да ги следите тие нивоа и да ги споредувате секојдневно.

Ако имате дополнителни прашања или се соочувате со какви било проблеми, контактирајте со нашата ПОДДРШКА на https://ketofastforward.com/support

Се најдобро,

DietFastForward тим за поддршка

САД: +19292141820

ЕУ: +46766920988


DietFastForward.com

КЕТО МЕТАР – КЕТОНЕ МЕТАР  –

– АНАЛИЗАТОР НА КЕТОНИ ВО ЗДИВОТ –

1. Пластично цевче за вдишување на воздух.

2. Копче за Вклучување и Исклучување

3. ЛЦД Дисплеј

4. Простор за батерии (ААА, 1,5V x 2  – не се вклучени)


РЕФЕРЕНТНИ ВРЕДНОСТИ

Состојба на нутринионистичка кетоза е дефинирана во опсегот од  0.50 до 3.00 mmo/L

Корисници изјавиле дека во сотојба на постење постигнале резултат од 0 .50mmol/L

За да бидете во состојба на нутринионистичка кетоза, треба да добиете постојани резултати најмалку две недели


Следните ситуации можат да влијаат на вашиот резултат. Користете го уредот по прикажаните времиња подолу.

Четкање на забите, миење на устата Конзумирање бонбони или гума за џвакање

(Во рок од 30 минути) (во рок од 30 минути)

Пушење храна

(Во рок од 30 минути) (во рок од 30 минути)

Пиење или утро по кафе, чај или пијалок, освен вода

(Во рок од 24 часа) (во рок од 30 минути)


Карактеристики

Кетони метар – Монитор за кетони

Брзи резултати и продолжување

5x пластични цевчиња за вдишување на воздух

Автоматско исклучување на напојувањето

Потребни се 2x AAA алкални батерии (не се вклучени)

Инсталирање на батерииите

Лизгајте го за да го отворите капакот на просторот за батериите на задниот дел на уредот

2. Вметнете две “алкални батерии” AAA (um-4) со точен поларитет, како што е наведено.

3. Вратете го капакот назад со лизгање, на местото на просторот на  батериите

Како да се користи кето мониторот

ЗАГРЕВАЊЕ – ЗАТОПЛУВАЊЕ

1. Притиснете го и држете го копчето за вклучување за секунда. LCD мониторот на Кетоне Метарот ќе се вклучи со еден звучен сигнал.

2. Се прикажува симболот „загревање – затоплување“ (“warm up”) и се започнува одбројувањето од 15 до 00 што покажува дека тестерот е во режим на затоплување

Забелешка

ПРИ КОРИСТЕЊЕ ПРВИТ ПАТ: Со стоењето, секогаш се апсорбираат голем број на гасови и нечистотии на површината на кето мониторот. Кога за прв пат ќе го извадите кето мониторот од пакувањето, или после долго време да не користите тестер, треба повеќе време за чистење и загревање на сензорот, треба да го притиснете копчето за вклучување и исклучување и да се обидете неколку пати ако е можно пред мерењето.

Дополнителни информации

Притиснете го копчето за вклучување за да го вклучите уредот. Уредот ќе се загрее и ќе започне со броење наназад 15 секунди.

Потоа имате одбројување на вдишување односно дување во пластичното цевче, 10 секунди со одбројување од 10 до 00 секунди, и се дува со нормална јачина во уредот

Прочитајте ги резултатите на ЛЦД-екранот.

Доколку сте во состојба на Кетоза, треба да добиете резултат на читањето односно на дисплејот треба да биде прикажано од 0.10 до 7.00

Повторувајте го тестот секое утро во состојба на пост односно на шразен стомак за најдобра точност односно споредба.

Автоматско исклучување

Откако резултатот ќе биде прикажан на околу 10 секунди, симболот „ИСКЛУЧЕН“ “OFF” ќе се појави за 2-3 секунди и кето-мониторот ќе биде автоматски исклучен.

Позадинско осветлување

Кога ќе се вклучи кето меатрот, ЛЦД-осветлувањето ќе светне се додека не се исклучи кето мониторот автоматски или со подолго држење – стискање на копчето за напојување

Заменете ги батериите

Треперењето на ЛЦД означува мала моќност на батериите, заменете две “алкални батерии на ААА

Како правилно да го користите:

1. За поточни резултати, мерењето вршете го наутро на празен стомак

2. Не консумирајте алкохол пред употреба

3. Немојте да бидете дехидрирани

4. Измерете ги последните неколку секунди од вашиот издишен здив. првите неколку секунди од издишувањето се претежно од собниот воздух.

Штом ќе заврши периодот на целосно дување, уредот ќе го пријави потребното читање со прикажување на “Резултат” “Result” на екранот

Читањата од 0,00 означуваат дека лицето сè уште не е во состојба на кетоза.

Читања од 0. 1-0. 5 означува дека лицето е во лесна состојба на кетоза (процесот на маснотии што го користи телото како главен извор на енергија е започнат)

Читања од 0.5-3.0 означуваат дека лицето е во целосна состојба на кетоза, што е тој оптимална кетонска зона (процесот на маснотии што го користи организмот како главен извор на енергија)

Читањата над 3.0 означуваат дека лицето е во кетоза на прегладнетост

Читањата над 5.0 означуваат дека лицето е во преголема кетоза и има потреба од лекарска помош

Читањата над 7. 0 означуваат дека лицето е во кето ацидоза (keto acidosis)

ВНИМАНИЕ: Овој производ не е наменет за малолетни лица под 18 години. Постои ризик од проголтување на пластичното цевче објаснето погоре, така што чувајте го производот подалеку од ризичните групи, особено мали деца. Употребата на овој производ е на ваш ризик.

ЗАБЕЛЕШКА: Oва е слика на нормално позициониран сензор:

ATTENTION: This product is not intended for ages under 18. There is a risk of swallowing of the plastic inhaler tube, so keep the product out of reach of risk groups especially small children. The use of this product is on your own risk.
Easy share:
0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop
  ×